• 1
  • 2
  • 3
  • Услуги
  • Какво е важно да знаем
  • Контакти
WebSite Start  Домейн и хостинг за 1 г. Необходимия брой страници. Един език. +
 
seo оптимизация Безплатна консултация и анализ на уеб сайтове. +
 

SEO Оптимизация

първи в резултатите на Google

поддръжка на сайтове Поддръжка и актуализиране на всякакви сайтове. +
 

Поддръжка

от SaitBG.com

 
съвети

Какво трябва да попитаме:

  • В цена влиза ли домейн и хостинг и колко струва на година?
  • Мога ли да правя корекции по сайта?
  • Ще има ли обучение как се управлява съдържанието на сайта?
  • Ако искам да променим нещо това ще струва ли допълнително заплащане?

SaitBG.com

 

телефон 087 8687 111

online запитване

Следете ни в

Загуба на трафик: 5 възможни причини за това

Когато имате спад на трафика от търсене, можете да използвате този списък от 5 въпроса, за да определите основната причина за загубата на трафика.

Преди да започнете, уверете се, че проблемът всъщност е свързан с основата на търсенето. За да направите това отворете Google Аnalytics и проверете тенденцията във вашия 6-месечен период на търсене. За целта трябва да проверите в Traffic Sources->Sources->Search->Organic . Нека да започнем:

1) Променяна ли е напоследък страницата ви отчасти или напълно?

Един нов дизайн може напълно да обезсмисли ранглистата, особено ако стратегията за пренасочване не е подходяща. Премахване на съдържание, промени в таксономията (архитектурата на сайта) и други големи промени могат да засегнат класацията, в отрицателен или положителен смисъл.

 

И накрая, но не на последно място, проверете дали вашият Google Analytics (или какъвто и да е друг софтуер за анализ на данни, който използвате) е все още в сила. Изглежда глупаво да се предположи, но моят опит ми подсказва нещо друго.

Проверете, когато тези промени са настъпили и се уверете, че те съвпадат със загубата на трафик.

2) Бил ли е хакнат вашият уебсайт?

Това е един от най-трудните въпроси, на които може да се отговори, ако не разполагате с по-добър опит. Гениалността на хакерите ми „отне” доста време в последно време, така че знам за какво говоря. Колкото и добри да са спамерските атаки, те не трябва да се отразяват на "добрите" уебсайтове. Създават се нови директории за статии, чието намиране и разпознаване става по-трудно от преди. В други случаи, нежеланото спамерско съдържание се добавя към "добрите" страници, но със стратегия на прикриване (само търсачките могат да открият нежеланото съдържание, докато обикновените потребители ще продължат да виждат “доброто” съдържание). Когато търсачката открие това нежелано съдържание, две неща могат да се случат:

  • Вашият сайт бива добавян в списъка на хакнатите сайтове и вие получавате съобщение за това в Webmaster Tools.
  • Вашият сайт получава нова оценка, която го лишава от натрупаните до този момент активи в класацията, като това става без предупреждения.

Използвайте Google и Bing Webmaster Tools, за да се справите с  проблемите, породени от хакери. Друг начин да се справите с хакерските атаки е изпращането на доклад относно дейността на потребителя в Google (Screaming Frog е най-добрият начин да го направите). Ще трябва, също така, да обърнете внимание за наличието на външни линкове, които идват от вашия сайт.

Спасяването на един хакнат сайт може да се превърне в кошмар, но това ще ви позволи да получите възможността за изчистване на сайта и неговото архивиране (имате архивиране, нали?) Това ще доведе и до промяна на всички FTP, потребителски и база данни пароли.

3) Имали ли сте проблеми със SEO, което не ви е допринесло никаква полза.?

Ако имате много врагове, именно в това ви е силата. Именно на това нещо съм бил учен и аз. Негативно SEO се получава, когато конкурент ви изпраща поредица от спам линкове, което от своя страна води до влошаване на позицията на сайта ви в класирането.

Как да забележим негативен SEO? Трябва да направите пълна проверка на линковете и тяхната връзка. Можете да използвате инструменти за уеб администратори и външни инструменти като Open Site Explorer, Majestic SEO и Link Assistant.

Google и Bing Webmaster Tools разполагат с Disavow Links Tool, който може да се използва, за да се покаже кои връзки трябва да бъдат отказани като спам поща. Направил съм подобно нещо веднъж за клиент и мога да ви кажа, че тя работи перфектно. Клиентът възвърна всичките си класирания за по-малко от 3 седмици.

4) Били ли сте засегнати от Ranking Penalty?

Първото нещо, което трябва да направите, за да проверите, ако сте били обект на голяма санкция е да направите запитване към този site: www.yourdomain.com. Ако сайтът ви не се появи, вероятно вашият сайт е бил обект на забрана.

Използвайте инструментите Google или Bing, за да проверите за предупредителни съобщения. В повечето случаи, ако сте под угрозата от наказание, ще получите съобщение.

Повечето санкции се дават най-вече заради т.нар. “лоши” линкове или нежелано съдържание. Направете проверка на сайта си, използвайки SEO, за да сте сигурни, че следвате най-добрите практики на SEO в тази насока и използвате инструмента за преразглеждане (в Webmaster Tools). За да сте уверени в правилната насока на вашата дейност използвайте тези инструменти, след като сте се справили с проблемите.

5) Имало ли е актуализация на алгоритъма?

Ако не забелязвате все още никакви проблеми, то тогава имате добрия шанс вашият сайт да е бил засегнат от обичайната сезонна актуализация на алгоритъма. Потърсете информация в най-големите блогове и форуми (Search Engine Lang и SEO Roundtable предоставят най-актуалната информация за промени в алгоритъма).

Освен това, може да хвърлите един поглед на "официални" източници като Google Webmaster Blog.

Статията е превод.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови