Социалните медии и тяхното значение

Всички сме чували за социалните медии и тяхното значение, както и за влиянието, което оказват върху онлайн продажбите. Преди известно време малко хора си даваха сметка за възможностите, предоставяни от тези медии в маркетинг кампаниите на фирми и организации. Ето и най-използваните и популярни социални медии:

Twitter

Twitter е един от най-популярните сайтове, които се използват от милиони хора по света. Основната характеристика на Twitter е да се споделят мисли и информация под формата на т.нар. туитове.

Twitter също така може да ви помогне във вашата маркетинг работа и в дейности, свързани със SEO оптимизация. Twitter ви предоставя специален наръчник за използване на сайта за бизнес маркетинг. Създайте своя акаунт в Twitter и може да го използвате, за да рекламирате своята бизнес дейност. В Интернет пространството може да намерите сайтове, които ви предоставят линкове към ръковдтвото за използване на Twitter.

Facebook

Facebook е най-популярният социален сайт в света. Той има повече от милиард членове по света и е по-популярен от Twitter. Въпреки, че първоначално тази платформа е била създадена, за да може нейните членове да комуникират помежду си, с течение на времето тя се превръща и в начина за много предприятия да популяризират своите продукти и услуги чрез нея. Facebook предоставя множество инструменти и услуги, предназначени за насърчаване на бизнеса и маркетинга. Тези инструменти включват Facebook маркетинг страница, страница за реклама, бизнес страница на Facebook и Facebook студио. Facebook ви позволява да споделяте мнения, връзки, изображения и видеоклипове за насърчаване на бизнеса и да ангажирате вниманието на вашата аудитория.

Pinterest

Pinterest в момента е един от най-бързо развиващите се социални мрежи. Тя ви позволява да споделяте изображения, графика и инфо графики на виртуален борд. Просто създадете профил за вашия бизнес, за да споделят всички вашите снимки, новини, връзки и т.н. Въпреки, че Pinterest е сравнително ново име в социалния свят на медиите, той показва огромен напредък и популярност в последните две години. Pinterest ви предоставя много възможности за популяризиране на съдържанието на вашия борд. Можете да представите вашия бизнес чрез информация, която е свързана с визуалното съдържание на Pinterest. Също така може да добавите pinboard, който е специфичен за потребителите, може да бъдете домакин на състезания, може да обновите добавените вече теми свързани с вашия бизнес и още много неща, които ще определят нова насока на вашия онлайн маркетинг.

LinkedIn

LinkedIn се е превърнала в една от най-популярните социални мрежи в продължение на последните няколко години. Той е много повече от сайт за социални контакти и интереси - това е сайт за социални контакти за професионалисти. LinkedIn предлага на своите потребители възможност да потърсят и да установят контакти с професионалисти в съответните области, както и да си намерят работа.

LinkedIn може да се използва за бизнес маркетинг. Сайтът е допринесъл много за развитието на бизнеса на много популярни компании в областта на високите технологии. LinkedIn е насочен към професионалните умения на своите членове и тяхната реализация в глобалния свят, наречен Интернет.


Blogging - Бизнес Блог

Blogging е също много важна част от социалните медии, въпреки че е много по-различно, отколкото дейността на другите типове социални сайтове. Ако сте писател или обичате да пишете, блоговете може да изглеждат лесни за употреба, но ако желаете вашият блог да събира повече посетители - това естествено ще ви коства много повече усилия. Блогът може да се превърне в мощен инструмент за привличане на повече клиенти и посетители, като това го превръща в основен маркетингов инструмент за продажби. Ако сте собственик на бизнес, особено ако имате онлайн бизнес, създаването на бизнес блог е от ключово значение за ангажиране на вниманието на вашите настоящи и бъдещи клиенти. Можете да използвате вашия бизнес блог, за да пишете, както за вашия бизнес, услуги и продукти, така и да отговаряте на запитванията на клиенти, а така също и да ги ориентирате по-добре в нишата на вашия бизнес интерес. Можете също да споделяте изображения и видеоклипове, да добавите визуален интерес и по този начин да насърчите вашия бизнес и услуги.

Блог Коментари и форумни дискусии

Блоговете и форумите са много полезни инструменти за социалните медии. Блог сайтовете ви позволяват да споделяте вашите възгледи и мнения в раздел коментари. Също така, можете да участват във форумни дискусии, чрез коментари и мнения във форумите. Като участвате в подобни форуми и дискусии, вие ще получите възможност да популяризирате повече вашия бизнес и интересите, които защитавате. Коментарите определят и насоката на клиентското търсене и това може да ви накара да погледнете по нов начин на вашия бизнес и на неговите бъдещи цели.

YouTube

YouTube не е точно сайт от типа на останалите социално насочени сайтове. Въпреки това той може да предостави една добра възможност за развитие на бизнеса ви. YouTube се използва за споделяне на видео, като отдавна се е превърнал в най-популярният сайт за видеосподеляне в света. YouTube ви позволява да създадете профил и акаунт и по този начин да споделите и гледате вашите и чужди рекламни видеоклипове безплатно. Ако имате видеоклипове на вашия сайт, можете да ги качите в YouTubе, като по този начин вашите видеоклипове ще бъдат достъпни за милионите потребители, които разглеждат сайта. Това е чудесно място за реклама на вашите продукти или услуги, безплатно е, а и огромният потенциал, който притежава този сайт, гледан от милиони посетители е чудесен начин да развиете вашите идеи в онлайн маркетинга.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови