• 1
  • 2
  • 3
  • Услуги
  • Какво е важно да знаем
  • Контакти
WebSite Start  Домейн и хостинг за 1 г. Необходимия брой страници. Един език. +
 
seo оптимизация Безплатна консултация и анализ на уеб сайтове. +
 

SEO Оптимизация

първи в резултатите на Google

поддръжка на сайтове Поддръжка и актуализиране на всякакви сайтове. +
 

Поддръжка

от SaitBG.com

 
съвети

Какво трябва да попитаме:

  • В цена влиза ли домейн и хостинг и колко струва на година?
  • Мога ли да правя корекции по сайта?
  • Ще има ли обучение как се управлява съдържанието на сайта?
  • Ако искам да променим нещо това ще струва ли допълнително заплащане?

SaitBG.com

 

телефон 087 8687 111

online запитване

Следете ни в

Двустранна размяна на линкове

Тук ще опиша за ефката от двустранната размяна на линкове. Когато два сайта разменят линкове един срещу друг, тоест сайт А сочи сайт Б и Сайт Б сочи сайт А, google отчита с негативен ефект тази размяна. Описвам реален случай:

Имам сайт, който бях оптимизирал по силно конкурентна дума и излизаше на 4 страница, което беше ок, очаквах в скоро време да мине още напред, но какво се случи. В един ден сайта изчезна от класирането (SERP-а), първо отиде назад 15+ страница и после не можеше да се открие.

 

Както си седях в един момент ми просветна, че този сайт бях решил да извлека малко линкове от него, а не да си стои неизползваем. Прегледах го и какво да видя 4 от 5 линка бяха двустранни (от сайтове, които сочат него. Недоглеждане от моя страна при поставянето им - груба грешка). И си казах, това е проблема/причината да изчезне от класирането. Веднага премахнах тези 4 линка от него, публикувах му една статия (в директория за статии) с линк към него, за да се индексира по-бързо.

Още на следващия ден сайта се появи на 8-ма страница и в кеша (на Google) страницата беше обновена - стоеше без двустранните линкове (също така премина и на 7-ма страница на следващия ден). И какво стана след това. След два-три дни реших да проверя отново състоянието му, но уви сайта липсваше отново от класирането. Реших да проверя кеша отново и какво да видя стария вариант с линковете. До колкото си спомням дата и в двата случая на кеша беше една и съща (може и да е била различна).

Google кеш се оказа доста странен за мен и това, което си мисля, че google нарочно е върнал страрото съдържание на кеша, с цел да не наблюдавам ефекта от корекциите веднага, които правя или прави някой.

Явно Google се опитват да затруднят максимално работата на SEO оптимизаторите и започва да прилага странни и различни техники.

След като се промени съдържанието в кеша ще допиша за резултата тук.

28.11.12

Реших да добавя една статия във въпросния сайт (направен с wordpress). Два часа след добавянето на статията, сайта се беше рефрешнал (явно Google следи RSS емисията му) с актуалното съдържание без линковете. Съответно се беше появил и в класирането на 31-ва позиция.

29.11.12

Сайта липсваше от класирането, което пак е странно.

30.11.12

Добавена нова статия, съответно след 1 мин. сайта беше класиран на 24 позиция.

...

Добавете коментар


Защитен код
Обнови