• 1
  • 2
  • 3
  • Услуги
  • Какво е важно да знаем
  • Контакти
WebSite Start  Домейн и хостинг за 1 г. Необходимия брой страници. Един език. +
 
seo оптимизация Безплатна консултация и анализ на уеб сайтове. +
 

SEO Оптимизация

първи в резултатите на Google

поддръжка на сайтове Поддръжка и актуализиране на всякакви сайтове. +
 

Поддръжка

от SaitBG.com

 
съвети

Какво трябва да попитаме:

  • В цена влиза ли домейн и хостинг и колко струва на година?
  • Мога ли да правя корекции по сайта?
  • Ще има ли обучение как се управлява съдържанието на сайта?
  • Ако искам да променим нещо това ще струва ли допълнително заплащане?

SaitBG.com

 

телефон 087 8687 111

online запитване

Следете ни в

DoFollow и Nofollow линкове

Какво представлява линка в сайта?

Това е препратка (най-често текстова), която води/насочва потребителя към друга страница на сайта или директно към друг такъв. Google-те алгоритми залагат най-голяма тежест на този тип информация, за да определят даден сайт, за какво се отнася и с каква сила е пред другите сайтове.

С развитието на блоговете се появи така нареченото "трупане на линкове чрез коментари". Поради лесния начин да вземеш линк от блоговете в интернет се наложи да бъде създаден уеб атрибута nofollow. По начало всеки линк си е dofollow, чрез поставянето на атрибут в описанието на линка или посочване на страницата като nofollow собствениците на блогове и друг тип сайтове се целят в отблъскването на потребителите, които пишат безсмислени коментари по блоговете им с цел осигуряване на линк към техен сайт(премахване на спама).

Чрез поставянето на такъв атрибут се оказва на търсещите машини, като Google и други да не проследяват тези линкове и съответно да не придават значение на тях (да не считат, като предимство тези линкове за съответния сайт, който сочат).

Относно влиянието им (nofollow линковете) за направа на seo оптимизация има различни мнения.

Една част от оптимизаторите смятат, че те са полезни и трябва да присъстват с неголям процент от всичките линкове. Те защитават тезата си с това, че Google иска да вижда и такива линкове и по този начин да му се показва, че има естествено натрупани линкове, които не са поставени с цел оптимизация.

Друга част смятат, че хабенето на ресурс за такъв тип линкове е излишен и те не биха оказали положителен или отрицателен ефект.

Добрият оптимизатор знае най-добре, какво трябва да направи за оптимизацията, дали да ги комбинира или да заложи само на DoFollow линкове. Може би баланса е някъде по средата с минималното им използване (на nofollow линкове).

Добавете коментар


Защитен код
Обнови