• 1
  • 2
  • 3
  • Услуги
  • Какво е важно да знаем
  • Контакти
WebSite Start  Домейн и хостинг за 1 г. Необходимия брой страници. Един език. +
 
seo оптимизация Безплатна консултация и анализ на уеб сайтове. +
 

SEO Оптимизация

първи в резултатите на Google

поддръжка на сайтове Поддръжка и актуализиране на всякакви сайтове. +
 

Поддръжка

от SaitBG.com

 
съвети

Какво трябва да попитаме:

  • В цена влиза ли домейн и хостинг и колко струва на година?
  • Мога ли да правя корекции по сайта?
  • Ще има ли обучение как се управлява съдържанието на сайта?
  • Ако искам да променим нещо това ще струва ли допълнително заплащане?

SaitBG.com

 

телефон 087 8687 111

online запитване

Следете ни в

Каква е идеалната дължина на една статия

Когато пишете статии за вашия сайт или блог, вие всъщност пишете за две различни аудитории. От една страна са лоялните гости на вашия сайт, които ще го посетят, за да търсят забавление и информация, а от друга страна вие пишете за “роботи и паяци”, които достигат до вашия сайт от името на търсачки и др., те помагат на определени хора да достигнат до съдържанието на сайта ви.

Начинът, по който пишете на хората и на роботите е коренно различен. За тази цел трябва да подходите с нужното разбиране и към двете групи, за да бъде прието и лесно намерено съдържанието на вашия сайт.

 

Как ще се справите с тези предизвикателства? Ще направите това, което прави всеки бизнес - анализирайки, какво представляват цифрите и какво най-добре може да работи за вас. Всичко това може да бъде направено с фина настройка и оптимизиране на всеки аспект на съдържанието на сайта ви. Може да видим, как всичко това оказва влияние върху класирането и задържането, като по този начин ще знаете със сигурност, какво работи и какво не. Един от най-важните аспекти за всеки добър сайт е дължината на съдържанието. За щастие, други вече са проверили данните от статистиката вместо нас ...

Има ли значение размерът?

Така, че първият въпрос е: Има ли значение размерът? Има ли значение за самия читател и за Google? Всъщност, отговорът е положителен и в двата случая. Според тестовете, извършени от много блогове, класирането се подобрява, когато се увеличи дължината на съдържанието. Можем да приведем примери в тази насока. Така, ако проверите повечето публикации в най-успешните блогове, то те са малко по-дълги или средно около 700-800 думи. Google ще възнагради допълнителната дължина на статия. Това ще се отрази по-скоро на тази статия, която осигурява по-голяма дълбочина и детайлност, отколкото на повърхностните статии върху темата, като в същото време наказва съдържанието на статии, които почти винаги имат лимит от около 300-500 думи (съществуват блогъри, които се ограничават с този брой думи). Освен всичко друго, повече съдържание, означава по-голяма възможност от ключови думи в текста и тяхното по-лесно намиране в мрежата.

Презумпцията е, че в този смисъл има горна граница на броя думи на една статия (може би 2000 думи е малко повече), като сплитът тестовете потвърждават, че по принцип Google “обича” по-големия обем на статиите.

Ами читателите? Когато проверявате другите блогове, ще откриете, че читателите харесват по-кратките текстове. Повечето от нас нямат време да четат по-дълги текстове, затова се насочват към по-кратките статии, за да преминат към друг сайт. Затова е необходимо да се правят компромиси, като най-добрият съвет, който мога да ви дам, е да се уверите, че вашият текст съдържа достатъчно параграфи, за да не бъде „тежък” и читателите да го прочетат по-бързо и да преминат към другите текстове. Като цяло статията не би трябвало да надхвърля 800 думи, ако искате тя да бъде по-лесно възприемана от посетителите на вашия сайт.

Други фактори

Има безброй други фактори, които трябва да се вземат предвид тук. От една страна трябва да се мисли за естеството на съдържанието и начина, по-който биха го възприели вашите читатели. Някои теми се приемат по-добре с определена дължина на текста. Така например новинарските сайтове боравят с по-кратки, но запомнящи се текстове, докато редакционните сайтове съдържат по-дълги и обстойни статии.

Има още един важен фактор, който трябва да се има предвид-задържането. Така например, с по-дългата статия има по-голяма вероятност да задържите посетителите на страницата си за по-дълъг период от време, но може да накара повечето хора да преминат на друг сайт, заради по-голямата дължина на текста във вашата статия. Това е риск, който трябва да поемете, за да постигнете необходимите резултати. За да направите своя сайт печеливш е необходимо да направите компромис, за да получите най-доброто от двата различни типа читатели.

Съществуват, разбира се и предпочитания , що се отнася до статиите, които ще се появят във вашия сайт, като трябва да определите кои теми са най-подходящи. Що се отнася до мен това наистина трябва да бъде най-големият фактор, който да влияе на всички. Когато седна да пиша статия или блогпост е необходимо да се запитам, колко дълго е естествено да продължи този процес? Ако нямате, какво друго да добавите, не е необходимо да „разтягате” статията, като това ще се отрази и на съдържанието и ще навреди на репутацията на вашия сайт. Също така, обаче, ако имате, какво още да кажете - по-добре не спирайте, въпреки, че това може да се отрази на дължината.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови